Brigitte Boxstart

Mijn naam is Brigitte Boxstart. Sinds een aantal jaren heb ik in het mooie dorpje Stavenisse op Tholen, onder de rook van Bergen op Zoom, een praktijk aan huis: Natuur Werkt!

Sinds najaar 2019 is daar Weg met Vermoeidheid bijgekomen. Hiermee richt ik mij specifiek op voetreflexologie.

Het is mijn missie om de gezondheid van mijn cliënten te verbeteren met zorg op natuurlijke basis. Om met mijn behandelingen de wereld een beetje gezonder te maken. Vaak kunnen cliënten met gerichte adviezen en behandelingen in de loop van een aantal maanden hun leven weer op een goede manier oppakken. Dat is zo inspirerend!

Maar mijn droom is dat ook artsen en diëtisten uiteindelijk de meerwaarde van complementaire behandelingen gaan inzien. Natuurlijk zijn niet alle gezondheidsklachten op te lossen, niet door reguliere artsen en niet door complementair werkende therapeuten. Maar het is mijn ervaring dat de samenwerking tussen beide disciplines een patiënt echt vooruit kan helpen! Het is zo jammer dat het nog steeds voorkomt dat patiënten naar huis worden gestuurd met de mededeling ‘dat ze met hun klachten moeten leren leven’!

Al sinds mijn jeugd heb ik te maken gehad met chronische klachten. Omdat de medicijnen van de huisarts eigenlijk alleen symptoombestrijding brachten, ben ik uiteindelijk verder gaan zoeken. Zo kwam ik terecht in de wereld van de gezondheidszorg op natuurlijke basis, de complementaire zorg.

En toen was het ineens een logische stap om de 4-jarige opleiding Gezondheidstherapie aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg in Antwerpen te volgen. Een prachtopleiding! Juist omdat wordt uitgegaan van de gezondheid van de hele persoon en niet alleen van de kwaal of ziekte waar iemand mee te maken heeft. 

Natuur Werkt Natuurgeneeskunde, praktijk Stavenisse, Tholen, Bergen op Zoom

Studeren houdt nooit op
Ook in de wereld van natuurlijke gezondheidszorg gaat het leren en studeren altijd door.  Dit heeft voor mij vooral te maken met het pure plezier om mijn kennis en ervaring te blijven verdiepen en verbreden.

Indien nodig vindt overleg plaats met je huisarts of specialist. Je bent dus in goede handen!